Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Juustomakkara kasviskeskuksella

Reissaajan ruokavinkit jatkuvat. Tämän pikaruoan voit valmistaa kasvisvaihtoehtona siivuttamalla joko savutofua tai soijanakkoja makkaran asemasta. Kotioloissa käytän höyrytettyjä kasviksia - reissussa pakasteet ovat helpommin toimivia.


















 



1 lenkkimakkara
noin 300g Emmentalia tai muuta voimakasta juustoa
½ pss pakasteparsakaalia
½ pss pakastekukkakaalia
½ pakasteherneitä
½ dl rypsiöljyä
2 rkl sinappia
  1. Kuori lenkkimakkara ja tee siihen poikittaisviiltoja. Nosta makkara kasariin, niin että keskelle jää vihannesten mentävä alue. 
  2. Leikkaa juustosta paloja ja asettele ne makkaran viiltoihin. 
  3. Kaada kaalit ja herneet makkaravuoan keskelle. 
  4. Sekoita sinappia ja öljyä. Voitele makkara sinappiöljyllä. 
  5. Nosta kasariin kansi päälle ja paista ruokaa kunnes juusto on sulanut.