Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 18. helmikuuta 2011

Pähkinäinen tofu-paprikapaistos


















2 hengelle

1 pkt (270g) maustamatonta tofua
3 eriväristä paprikaa
1 sipuli
3 rkl maapähkinävoita
½-1 tl yrttisuolaa
1 tl paprikajauhetta
½-1 tl rouhittua mustapippuria
öljyä
  1. Leikkaa tofu suikaleiksi. Nakkaa silputtu sipuli ja tofu mausteiden kera pannulle.
  2. Paista aineksia öljyssä kunnes seos alkaa ruskistua. Lisää suikaloidut paprikat sekä maapähkinävoi. Anna paprikoiden kypsyä hetki ja sekoita maapähkinävoi perusteellisesti. 
  3. Tarkista lopuksi maku - tofu jää helposti mauttomaksi, jos arkailee mausteiden kanssa. 
  4. Tarjoile perunoiden, nuudeleiden tai riisin kanssa. 
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Oras Tynkkynen