Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 11. joulukuuta 2010

Joululahjavalvojaiset


Tänä viikonloppuna vietän joululahjavalvojaisia, joissa tunnelma on se tärkein. Sytytetään kynttilät, kuunnellaan joululauluja ja keitetään paljon teetä - eikä mitä tahansa teetä, vaan Sweet Chili-teetä (Yogi tee). Jos olen elämäni varrella syyllistynyt kansankiihotukseen, olen tehnyt sitä ihanien ruokien ja juomien osalta. Ja tämä on yksi sellainen herkku, johon on moni jäänyt ihanasti koukkuun. Itseasiassa chili-tee ei ole edes teetä, vaan maustesekoitus, joka lämmittää ja tuo ihanan makeuden kitalakeen. Teen kaveriksi tekaisen Mustalaisruhtinattaren suklaakakun ilman uunia. Sitä napostellessa ja teetä hörppiessä paketit valmistuvat itsestään. Tosin muutama suklaamuru saattaa paketeista löytyä... Huomenna suklaakakun ohje.