Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 17. huhtikuuta 2010

Muorin munakas




















G

3 keitettyä perunaa
2 keitettyä porkkanaa
2 dl herneitä
8 luomukananmunaa
1 dl luomukermaa tai soijamaitoa
2 dl vahvaa juustoraastetta
1 tl yrttisuolaa
2 tl rouhittua mustapippuria

Paistamiseen: Rypsiöljyä tai luomuvoita

  1. Munakkaaseen voi laittaa edelliseltä aterialta jääneitä tähteitä; pastaa, vihanneksia, tofua.
  2. Kuutioi perunat ja porkkanat.
  3. Sekoita kananmunat ja kerma. Lisää mausteet ja juureskuutiot.
  4. Lorauta öljyä paistinpannuun tai kasariin. Paista munakas kauniin ruskeaksi. Jos saat käännettyä annoksen, paista toiseltakin puolelta.