Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 2. joulukuuta 2010

Beats and stylesin tulinen freestyle-kasvislasagne


















(kolme kerrosta, 20x30 cm:n vuoka)

9 kpl lasagnelevyjä
1 iso sipuli
1  valkosipulinkynsi
1 iso pussillinen wok-vihanneksia
1 tuore chili
1 dl seesaminsiemeniä
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
paprikamaustetta
currya
kurkumaa
mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
1 prk chilitomaattimurskaa
1 prk ananaspaloja omassa liemessään
½ rasia Crème Bonjour-tuorejuustoa
5 kpl tomaatteja
200 g Polar-juustoa tai muuta herkullista juustoa
1 mozzarellapallo
tuoretta basilikaa
  1. Pilko sipulit ja ruskista niitä kevyesti pannulla. Lisää wok-vihannekset, chili, seesaminsiemenet ja aurinkokuviatut tomaatit. Ruskista kevyesti ja lisää paprikamauste, curry, kurkuma ja mustapippuri oman maun mukaan. Voit lisätä fiilispohjalta myös kaikkia muita suosikkimausteitasi!
  2. Lisää sekaan chilitomaattimurska ja ananaspalat liemineen. Lisää myös puolikas Crème Bonjour-paketti ja sekoita hyvin. 
  3. Kun kastike on tasaantunut ja mielestäsi sopivan makuista, ota se pois levyltä. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä ja laita pohjalle tasainen kerros kastiketta. Viipaloi tomaatit ja lado niistä osa (noin 1½ tomaattia) kastikkeen päälle tasaisesti. Raasta juustot (Polar ja mozzarella) tai käytä valmista juustoraastetta. Ripottele kevyesti juustoraastetta ja basilikanlehtiä vuokaan. Lisää kolme lasagnelevyä (tai vuokasi koon mukaan). Ota huomioon, että jotkin lasagnelevyt pitää ensin esikeittää pehmeiksi, eli tarkista ohjeet lasagnepaketista. 
  4. Tee samanlainen kerros ja peitä se taas lasagnelevyillä. Lisää kastikkeen määrän mukaisesti kerroksia siten, että päällimmäiseksi jää kastikekerros. Lado sen päälle tomaatteja ja kaada varovasti koko seokseen puoli desiä vettä. Ripottele päällimmäiseksi loput juustoraastet ja seesaminsiemeniä. 
  5. Paista uunissa 180-200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneet. Anna ruoan vetäytyä ja odota, että lasagne on kunnolla jäähtynyt. 
  6. Nauti lasagne vihreän salaatin, leivän ja hyvän punaviinin kera! 
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Beats & Style
Kuvaaja: Liisa Valonen