Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Linssikeitto

G L V

4 dl punaisia linssejä
1 l vettä
2 tl suolaa
½ sitruunan mehu
2 luomusipulia
4 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
½ rkl garam masala maustetta tai currya
  1. Huuhtele linssit siivilässä.
  2. Keitä linssit suolalla maustetussa vedessä. Lisää sitruunan mehu. Suola ja sitruunanmehu estävät linssejä kiehumasta yli. 
  3. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulit sekä porkkanat. Lisää keittoon. 
  4. Anna kiehua noin 20 minuuttia. 
  5. Lisää mauste. Maista suola ja lisää tarvittaessa. 
  6. Soseuta sauvasekoittimella.

Suklaiset muffinit













G L V

3½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1½ dl reilun kaupan sokeria
1 rkl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 dl gluteenitonta mysliä
100 g reilun kaupan tummaa suklaata
1 luomukananmuna
3 dl luomumaitoa tai kauramaitoa
2 rkl margariinisulaa
  1. Säädä uuni 175 asteeseen. 
  2. Sekoita keskenään kuivat ainekset. 
  3. Raasta suklaa joukkoon raastimen isolla terällä. 
  4. Vatkaa toisessa kulhonssa kananmuna, maito ja sulatettu margariini. 
  5. Lisää jauhoseos ja sekoita hyvin. 
  6. Paista uunissa noin 20 minuuttia.