Pahoittelen kuvan huonoa laatua - mutta ruoka oli niin jumalaista, että oli pakko napsaista kännykällä kuvat ennen ja jälkeen. Herran tähden, tuli hyvää polentaa! Herkun juju on kärsivällisyys uunissa pidon kanssa.
G
1 l vettä
1 tl suolaa
2 dl polentajauhoja eli maissiryynejä
1 dl raastettua parmesaania esim. Pecorino Romano
2 mozzarellaa tai halloumia
4 tomaattia
- Säädä uuni 250 asteeseen.
- Kiehauta vesi ja suola. Lisää polentajauho nopeasti vispaten. Vispaa kunnes puuro sakenee. Anna kiehua miedolla lämmöllä, koko ajan sekoitellen, mielellään vispilällä.
- Raasta ja sekoita joukkoon parmesaani.
- Viipaloi mozzarellat. Jos käytät halloumia, vähennä suolan määrä puoleen puurossa.
- Pese ja viipaloi tomaatit.
- Nosta leivinpaperi pyöreään irtopohjavuokaan.
- Kaada puolet polentapuurosta pohjalle.
- Lado mozzarellaviipaleet puuron päälle.
- Kaada loppu polentapuuro juustoviipaleiden päälle.
- Lado tomaattiviipaleet päälle.
- Paista uunissa 35-40 minuuttia. Käännä virta pois ja anna jähmettyä vielä jälkilämmössä 20 minuuttia.