Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 24. syyskuuta 2010

Uunijuurekset


















G L V

4 porkkanaa
4 perunaa
2 punajuurta
2 palsternakkaa
1 iso bataatti
3-4 maa-artisokkaa
noin 1 dl oliiviöljyä
kuivattuja tai tuoreita yrttejä (esim. rosmariini, timjami, basilika)
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
  1. Lohko juurekset erikokoisiksi, isohkoiksi lohkoiksi.
  2. Laita lohkot uunivuokaan, lorauta päälle oliiviöljyä, yrttejä, pippuria ja suolaa. Sekoittele.
  3. Paista uunissa 200 asteessa noin tunti. Juurekset saavat olla reilusti kypsiä.  
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Inka Kallén, näyttelijä 
Ruokakuva: Liisa Valonen