5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1½ dl vettä
25g hiivaa
1 tl raakaruokosokeria
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
TÄYTE:
5-6 dl punaisia, vihreitä ja keltaisia paprikoita
1 punasipuli
loraus oliiviöljyä
½-1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
2-3 dl juustoraastetta tai raejuustoa
200g vuohenjuustofetaa
2-3 dl kalamata-oliiveja
2 dl crème fraïchea tai kermaviiliä tai pehmeää tofua
loraus kermaa tai soijakermaa
1-2 rkl mustapippurirouhetta
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl kuivattua basilikaa
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää muut ainekset. Anna taikinan kohota.
- Sillä aikaa kun taikina kohoaa, suikaloi punasipuli ja paprikat ja kuullota niitä kevyesti öljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Sekoita crème fraïche ja kerma. Lisää mausteet.
- Kauli kohonnut taikina uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja siirrä se paperin kanssa pellille. Voit jättää reunat hieman koholleen, jottei täyte pääse valumaan.
- Levitä taikinan päälle ensin kermaseos ja juustoraaste. Lisää sitten paprika-sipuliseos sekä kivettömät kalamata-oliivit (voit halutessasi suikaloida ne pienemmiksi) ja fetakuutiot.
- Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Jos täyte ei näytä hyytyneeltä, paista piirasta hieman kauemmin.
Reseptin alkuperä: Tomas Von Rettig, esteratsastaja
Kuvaaja: Liisa Valonen