G L
POHJA:
200 g Marie-keksejä tai gluteenittomia keksejä
½-1 dl sulaa margariinia
TÄYTE:
150 g pakastemansikoita
1 rkl sitruunamehua
2 dl maustamatonta jogurttia tai soijajogurttia
3 luomukananmunan keltuaista
2 dl tomusokeria
1 dl vettä
5 rkl agar agar-hiutaleita
- Sulata margariini kattilassa ja murenna keksit joukkoon.
- Levitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Painele muruseos tiukaksi pohjaksi leivinpaperin päälle.
- Valmista täyte: Sekoita mansikat ja sitruunamehu tehosekoittimessa. Lisää jogurtti.
- Erota valkuaiset keltuaisista, mutta älä heitä valkuaisia pois. NIistä voi tehdä marenkeja.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää mansikka-jogurttiseoksen joukkoon.
- Kiehauta pienessä kattilassa vesi. Älä anna kuplia, vaan pidä tasalämmöllä. Sekoita agar-agarhiutaleet ja keitä hiljalleen 7-10 minuuttia.
- Kun agar agar on liennut täydellisesti veteen, toimi nopeasti, koska agar agar jähmettyy hetkessä. Kaada seos tehosekoittimeen seoksen joukkoon, surauta kerran ja kaada täyte välittömästi muruseoksen päälle.
- Nosta piiras jäähtymään ja jähmettymään.
- Koristele marjoilla tai marengeilla.