6 dl täysjyväpastaa (esimerkiksi fusillia)
3-4 rkl punaista tai vihreää pestoa
100 g kivettömiä vihreitä tai mustia oliiveja
1 pieni purjo tai sipuli
250g kirsikkatomaatteja
250g fetajuustoa
½ valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
- Keitä pasta suolatussa vedessä. Valuta pasta, lisää öljy ja jätä jäähtymään.
- Sekoita pesto pastaan. Pilko purjo tai sipuli sekä valkosipuli. Puolita tomaatit ja oliivit ja sekoita ainekset pastan kanssa. Lisää fetajuusto.
- Pastasalaatti on helppo ja nopea valmistaa. Sapuska toimii tuoreeltaan lämpimänä tai jääkaappiviileänä. Tee kerralla isompi satsi ja ota evääksi töihin tai kouluun.
- Salaattia voi varioida käyttämällä parsakaalia, paprikaa, kurkkua tai marinoitua tofua. Kun käytät fetaa, varo ettei suolaisuus peitä muuta makua alleen.
Reseptin alkuperä: Oras Tynkkynen
Kuvaaja: Liisa Valonen