Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 20. tammikuuta 2011

Punainen pesto-pastasalaatti


















6 dl täysjyväpastaa (esimerkiksi fusillia)
3-4 rkl punaista tai vihreää pestoa
100 g kivettömiä vihreitä tai mustia oliiveja
1 pieni purjo tai sipuli
250g kirsikkatomaatteja
250g fetajuustoa
½ valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
  1. Keitä pasta suolatussa vedessä. Valuta pasta, lisää öljy ja jätä jäähtymään. 
  2. Sekoita pesto pastaan. Pilko purjo tai sipuli sekä valkosipuli. Puolita tomaatit ja oliivit ja sekoita ainekset pastan kanssa. Lisää fetajuusto. 
  3. Pastasalaatti on helppo ja nopea valmistaa. Sapuska toimii tuoreeltaan lämpimänä tai jääkaappiviileänä. Tee kerralla isompi satsi ja ota evääksi töihin tai kouluun. 
  4. Salaattia voi varioida käyttämällä parsakaalia, paprikaa, kurkkua tai marinoitua tofua. Kun käytät fetaa, varo ettei suolaisuus peitä muuta makua alleen.
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Oras Tynkkynen
Kuvaaja: Liisa Valonen