Iltalehti/Sadonkorjuu-liite/Hirssikasvispata
Teksti ja reseptit: Marianne Kiskola
Kuvat: Jaakko Virtanen
Perinteisen raskaat ruoat voi valmistaa keveästi, ravitsevasti ja värikkäästi. Sadonkorjuun aika tarjoaa runsain mitoin ihania vihanneksia, joita kannattaa hyödyntää kotikeittiössä.
HIRSSIKASVISPATA
G L V
2 dl hirssiä
1 dl rypsiöljyä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 kesäkurpitsa
1 punasipuli
1 fenkoli
2 porkkanaa
Maustekastike:
5 dl kiehuvaa vettä
1 kasvisliemikuutio
2 tuoretta tomaattia
2 isoa valkosipulinkynttä
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl merisuolaa
1 rkl Provencale-yrttiseosta
½ tl cayennenpippuria
1) Säädä uuni 200 asteeseen.
2) Lorauta rypsiöljy uunikulhoon.
3) Lisää vuoan pohjalle hirssi.
4) Pilko vihannekset ryynien päälle.
5) Kiehauta vesi ja murenna kasvisliemikuutio. Pilko tomaatit ja valkosipulinkynnet joukkoon sekä lisää mausteet.
6) Kaada neste pataan.
7) Nosta kulhon päälle kansi ja nosta pata uuniin 40 minuutiksi.
8) Pikavinkki: Voit valmistaa ruoan myös kattilassa. Tällöin lisää hirssi kiehuvaan veteen ja sen jälkeen vihannekset. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä, välillä hämmennellen.
9) Proteiinivinkki: Jos haluat hirssipadasta jämerämpää, voit lisätä joukkoon tofua tai paistettua kanaa.