Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 13. huhtikuuta 2010

Louhettaren Linssikeitto

Tämän keitto-ohjeen myötä tulen paljastaneeksi suuren intialaisen kokkisalaisuuden. Miten saada linssit kiehumaan ilman, että ne kiehuvat pitkin keittiötä? Salaisuus on merisuola ja limetin tai sitruunan mehu, jotka pitävät linssit kurissa.

G L V

4 dl punaisia linssejä
1 tl merisuolaa
½ limetin mehu
1 l vettä
2 porkkanaa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
500g tomaattimurskaa
2 dl kookosmaito tai luomukermaa
1 rkl garam masala-maustetta tai currya
  1. Huuhtele linssit hyvin ja mittaa kattilaan veden, suolan ja limetin mehun kanssa kattilaan.
  2. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit.
  3. Keitä linssejä kunnes vaahto nousee pinnalle. Nosta vaahto kauhalla pois ja lisää muut ainekset.
  4. Keitä keittoa hiljakseen noin 20-25 minuuttia.