Marianne Kiskola loihtii Grooven kuuntelijoille ennen joulua useita herkullisia reseptejä. Tässä perinteisen joulutortun ohje - ilman kaupan valmistaikinoita!
Perinteiset joulutortut
Rahkainen voitaikina:
4-5 dl vehnäjauhoja1 tl leivinjauhetta
250 g margariinia tai voita
1 tlk maitorahkaa
Täyte:
Paistonkestävää luumusosetta tai aprikoosisosetta
Voiteluun:
1 luomukananmuna
Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe ja voi. Nypi jauhot voihin ja sekoita joukkoon rahka. Anna taikinan jäähtyä jääkaapissa, jotta se on helpompi leipoa. Ripottele jauhoja pöydälle ja kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota muotilla tai leikkaa veitsellä pyöreitä tai neliönmuotoisia paloja. Täytä tortut luumusoseella ja laita kiinni ja voitele tortut lopuksi kananmunalla. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.