Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 21. joulukuuta 2010

Mariannen joulutortut Groovella

Marianne Kiskola loihtii Grooven kuuntelijoille ennen joulua useita herkullisia reseptejä. Tässä perinteisen joulutortun ohje - ilman kaupan valmistaikinoita!

Perinteiset joulutortut
Rahkainen voitaikina:
4-5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g margariinia tai voita
1 tlk maitorahkaa
Täyte:
Paistonkestävää luumusosetta tai aprikoosisosetta
Voiteluun:
1 luomukananmuna

Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe ja voi. Nypi jauhot voihin ja sekoita joukkoon rahka. Anna taikinan jäähtyä jääkaapissa, jotta se on helpompi leipoa. Ripottele jauhoja pöydälle ja kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota muotilla tai leikkaa veitsellä pyöreitä tai neliönmuotoisia paloja. Täytä tortut luumusoseella ja laita kiinni ja voitele tortut lopuksi kananmunalla. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.