Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Entisajan kurkkusalaatti Evita-lehti syyskuu 2010



Alkuperäiset herkkukori-ohjeeni on julkaistu syyskuun Evita-lehdessä 2010. Tässä entisajan kurkkusalaatin ohje, joka löytyy myös keittokirjastani "KOTI-ruokaa koko perheelle" (Tammi 2009)


G L V


1 iso avomaankurkku tai tavallinen kurkku
2 tl sokeria


Kastike: 
1 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl vettä
1/4 tl suolaa
2 viherpippuria
2 roseepippuria
½ dl hienonnettua tilliä
  1. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.
  2. Lado viipaleet kannelliseen lasipurkkiin ja ripottele väliin sokeria. Sulje kansi ja ravista kunnolla. 
  3. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada kurkkujen päälle. Anna maustua pari tuntia.