Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Luumukääretorttu jälkiruoaksi kahvin ja konjakin kanssa


















Jos kaappiin on jäänyt joulun jäljiltä luumumarmeladia ja mietit kevätsiivouksen yhteydessä, mitä sille tekisit, tässä luumuisen kääretortun ohje: 

G L 

TAIKINA: 
4 luomukananmunaa
1½ dl reilun kaupan sokeria
1½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria


TÄYTE: 
½ prk (à 300g) luumumarmeladia
200 g reilun kaupan tummaa suklaata (kaakaota 70%)
1 prk (200g) kermaviiliä tai soijajogurttia (jos olet makealle perso - koska luumu on aika tuhtia - voit käyttää myös valmiiksi maustettuja soijajogurtteja tai rahkoja)


LISÄKSI:
Hienoa sokeria ja appelsiinimehua



  1. Säädä uuni 225 asteeseen. 
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sekoita perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Siivilöi sokerivaahtoon ja sekoita hyvin. 
  4. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. 
  5. Paista uunissa noin 6 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte:
  6. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita kermaviilin kanssa. 
  7. Nosta kääretorttu uunista. 
  8. Sirottele toiselle leivinpaperille hienoa sokeria ja kumoa kypsä torttulevy sen päälle. 
  9. Kostuta torttulevy mehuu kostutetulla pullasudilla. 
  10. Levitä jäähtyneelle torttulevylle ensin marmeladi, sitten suklaa-kermaviiliseos ja rullaa.
  11. Koristele esim. kookoshiutaleilla.