Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 21. huhtikuuta 2011

Mansikka-kookoskuppikakut


Nämä vegaaniset kuppikakut olivat todella hyviä! Ihastuimme tuomaristossa näihin kovasti - täytettä päällä oli makuumme ehkä hieman liikaa, mutta tuumasimme, että nämä olisivat kahvilatoimintaan valmiit herkut! Näitä tulen tekemään kotonakin! Se, miksi tuo kuva haluaa olla välttämättä poikittain - sitä en tiedä. Yleensä blogisti kiipeilee pitkin seiniä, mutta nyt näyttää kuvatkin jo menevän miten sattuu. Jos joku tietää, miten sen saisi käännettyä, kertokoon:)














2 dl kookosmaitoa
0,5 dl öljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 dl tomusokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,25 tl vaniljaa tai 1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Täytteeksi:
Mansikkahilloa

Kuorrutus:
50 g (n. 0,5 dl) kookosöljyä
50 g (n. 0,5 dl) margariinia
2 dl tomusokeria
2 rkl mansikkahilloa

Sekoita kookosmaito, öljy ja omenaviinietikka. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sitten kookosmaitoseokseen.

Laita muffinipelteihin paperiset tai silikoniset irtovuoat. Jaa taikina vuoan kahdeksaan koloon ja laita kuhunkin taikinan päälle noin teelusikallinen mansikkahilloa. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä.

Sulata kookosöljy ja jäähdytä. Lisää muut ainekset ja vatkaa kuohkeaksi. Kuorruta kuppikakut joko levittämällä kuorrute lusikalla tai pursota kuorrute.