Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 4. elokuuta 2010

Ranskalainen sipulipiirakka


















G L

Taikina: 
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
150 g margariinia
3-4 rkl vettä
½ tl suolaa 

Täyte:
500 g viipaloituja keltasipuleita
2 dl vettä
3 rkl rypsiöljyä
suolaa
hyppysellinen cayennenpippuria
2 luomukananmunaa
1 dl juustoraastetta esim. emmental
  1. Nypi jauhot rasvan joukkoon. Lisää vettä sen verran, että taikina notkistuu. Anna taikinan olla tunti jääkaapissa ja levitä se sen jälkeen voideltuun vuokaan märillä sormilla. Esipaista taikinapohjaa 200 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.
  2. Keitä keltasipulisilppu hiljaisella tulella vedessä, jonka joukossa on vähän öljyä. Keitä, kunnes vesi on haihtunut ja anna lopuksi vähän ruskistua. Lisää mausteet ja anna jäähtyä.
  3. Vatkaa munat kevyesti. Lisää joukkoon jäähtynyt sipuliseos sekä juustoraaste ja sekoita hyvin. Kaada seos taikinan päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Mirja Pyykkö, toimittaja