G L
Taikina:
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
150 g margariinia
3-4 rkl vettä
½ tl suolaa
Täyte:
500 g viipaloituja keltasipuleita
2 dl vettä
3 rkl rypsiöljyä
suolaa
hyppysellinen cayennenpippuria
2 luomukananmunaa
1 dl juustoraastetta esim. emmental
- Nypi jauhot rasvan joukkoon. Lisää vettä sen verran, että taikina notkistuu. Anna taikinan olla tunti jääkaapissa ja levitä se sen jälkeen voideltuun vuokaan märillä sormilla. Esipaista taikinapohjaa 200 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.
- Keitä keltasipulisilppu hiljaisella tulella vedessä, jonka joukossa on vähän öljyä. Keitä, kunnes vesi on haihtunut ja anna lopuksi vähän ruskistua. Lisää mausteet ja anna jäähtyä.
- Vatkaa munat kevyesti. Lisää joukkoon jäähtynyt sipuliseos sekä juustoraaste ja sekoita hyvin. Kaada seos taikinan päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Reseptin alkuperä: Mirja Pyykkö, toimittaja