Marianne Kiskolan ruokablogi
Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.
Tiedostavan kokin oivallukset
keskiviikko 14. heinäkuuta 2010
Ekovinkki pakastukseen
Ota käyttöön mehu- ja maitotetrat pakastamisessa. Avaa ylhäältä täysin auki ja pese tai huuhtele hyvin. Leikkaa nurkat auki noin 1/3 purkin koosta. Survo mansikat ja muut isot mehuisat marjat soseeksi, ripsauta mukaan hieman sokeria tai hunajaa. Mustikat ja puolukat sekä muut napakat pienet marjat voi pakastaa sellaisenaan. Laita läpät kiinni ja vetäise maalarinteipillä purkki kiinni. Maalarinteippiin voi sitten kirjoittaa vaikka "MANSIKOITA 13.7.2010 Hurjin helle 76 vuoteen - varjossa +35C." Talvella on ihana palata kesän lämpöön ja muistoihin kun mansikat käytetään pirtelöön, piiraaseen tai jälkiruokaan.
Tunnisteet:
hunaja,
mansikat,
pakastaminen,
sokeri
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)