Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Pienet porkkanakakut


















 G L V

250 g porkkanoita
200 g margariinia tai voita
2 dl mantelilastuja
4 luomukananmunaa
3½ dl reilun kaupan raakaruokosokeria
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
3 tl leivinjauhetta
½ luomusitruunan raastettu kuori ja mehu

Päällys:
200 g sulatejuustoa
50 g margariinia tai voita
2 dl tomusokeria
½ luomusitruunan raastettu kuori ja mehu

Vegaanivinkki: Korvaa kananmunat: 2 pkt pehmeää tofua ja 5 tl leivinjauhetta. Sulatejuusto: 1 pkt pehmeää tofua.
  1. Kuori ja raasta porkkanat raastimen pienellä terällä.
  2. Sulata margariini ja anna jäähtyä. 
  3. Lisää porkkanaraaste margariinisulan joukkoon. 
  4. Säädä uuni 175 asteeseen. 
  5. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
  6. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhot ja pestyn sitruunan raastettu kuori. Murenna mantelilastut ja lisää jauhojen joukkoon.
  7. Sekoita kuivat ainekset kananmunavaahtoon ja lisää sitruunamehu sekä margariininen porkkanaraaste.
  8. Voitele ja sokeroi noin 20x30 cm uunivuoka (lasagnevuoka). 
  9. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 20-25 minuuttia. 
  10. Anna kakun jäähtyä. 
  11. Valmista täyte: Vatkaa kaikki ainekset keskenään ja levitä lastalla ne kakun päälle. Paloitte kakusta pieniä kakkupaloja.