Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 25. marraskuuta 2010

Peruna-tofupata vauvalle ja koko perheelle



















Aikuisen ja vauvan versio peruna-tofupadasta. Samalla kun teet aikuisille tai isommille lapsille ruokaa, valmista myös vauvan annos - ilman chiliä:) 
L V

3 porkkanaa
4 perunaa
½ kaali
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 kesäkurpitsa
1 tlk kookosmaitoa
5 valkosipulinkynttä
1-2 pkt (a’270g) savutofua tai maustamatonta tofua
1-2 tuoretta chiliä
ripsaus yrttisuolaa
  1. Säädä uuni 200 asteeseen.
  2. Kuori ja kuutioi bataatit ja perunat.
  3. Esikeitä porkkanoita ja perunaa 1 litrassa vettä 10 minuuttia.
  4. VAUVAN VERSIO: Nosta pienempään kattilaan muutama bataatin ja perunan pala ja loraus keitinvettä. Silppua mukaan kaalia sekä kesäkurpitsaa. Lisää mukaan 2 rkl kookosmaitoa ja palanen tofua. Jätä hautumaan kannen alle.
  5. Kaada kannelliseen uunipataan bataatit ja perunat sekä ½ litraa keitinvettä. Suikaloi mukaan loput kaalista ja kesäkurpitsasta sekä murskaa valkosipulinkynnet. Kuutioi tofu ja murenna kasvisliemikuutio.
  6. Poista chileistä siemenet ja kannat. Suikaloi renkaiksi pataan.
  7. Hauduta uunissa 45 minuuttia.