Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Banaani-kanelipulla

Nyt on aivan pakko leipoa pullaa! Ajattelin käyttää nuo pari banaania pois kuleksimasta ja kaapista löytyi pussillinen aprikooseja. Ja herkkuhetki on taattu:)


















G L V 
PULLATAIKINA: 
5 dl luomumaitoa tai vettä
50g tuorehiivaa
ripsaus suolaa
1 dl reilun kaupan sokeria
2 tl jauhettua kardemummaa
10-12 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
100g huoneenlämpöistä margariinia tai voita


TÄYTE:
25g margariinia tai voita
2 soseutettua reilun kaupan banaania
100g kuivattuja, silputtuja aprikooseja
1 tl kanelia
1 dl juoksevaa hunajaa tai siirappia
  1. Valmista pullataikina: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin. 
  2. Lisää joukkoon suola, sokeri ja kardemumma.
  3. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta taikina saa ilmaa. Alusta taikina hyvin vaivaten.
  4. Lisää pehmeä margariini alustamisen loppusuoralla.
  5. Nosta taikina astiapyyhkeellä peitettynä kohoamaan lämpöiseen paikkaan, esimerkiksi tiskialtaaseen, joka on täytetty lämpimällä vedellä.
  6. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa taikinaa hieman lisää leivinpöydällä.
  7. Kaulitse taikina auki.
  8. Sekoita täyte ja levitä pullataikinan päälle.
  9. Rullaa taikinalevy kiinni ja leikkaa paloiksi.
  10. Nosta rullapalat kevyesti kiinni toisiinsa joko isoon vuokaan tai leivinpaperille uunipannulle.
  11. Säädä uuni 200 asteeseen ja anna pullan vielä kohota sen aikaa kun uuni lämpenee.
  12. Paista pullia uunissa 20-25 minuuttia.