Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 23. huhtikuuta 2010

Tofu-punajuurisalaatti














L V

Tämä salaatti on uskomattoman voimaannuttava ja täyttävä lounas. Jos haluat kuitua ateriaan, paahda ruisleipää ja syö salaatin kanssa. Ja Elämä näyttäytyy yhtäkkiä täynnä mahdollisuuksia!

4 keitettyä, kuorittua ja viipaloitua punajuurta
1 pkt (270g) marinoitua tofua
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl auringonkukansiemeniä
1 salaattikerä
kourallinen ituja

Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl sinappia
ripsaus rapsaus yrttisuolaa


  1. Valmista ensin salaattikastike ja jätä vetäytymään.
  2. Kuori ja viipaloi keitetyt punajuuret.
  3. Viipaloi tofu ja paista molemmin puolin oliiviöljyssä. Lisää auringonkukansiemenet.
  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää salaattikastike.