Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 15. toukokuuta 2010

Mariannen paras suklaakakku






Tämä kakkuresepti on melkoinen aarre. Olen tehnyt tätä kakkua ystävieni juhliin ja se on lyömätön. Reseptiä on pyydetty ja anottu, jopa rahaa luvattu:) Nyt sen tässä teille tarjoan kevään juhliin. Olkaa hyvä ja tehkää hyvin ja syökää hyvin:)
 
G L 

Pohja: 
175 g margariinia
2 dl reilun kaupan sokeria
3 luomukananmunaa
2 1/4 dl vehnäjauhoja tai 2½ dl riisijauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
200 g tummaa suklaata (70%)
2 dl kermaviiliä tai soijajogurttia
Puolukkahilloa

Lisäksi:
margariinia ja sokeria vuoan voiteluun
  1. Säädä uuni 175 asteeseen. 
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi.
  3. Vatkaa kananmunat kevyesti mukaan.
  4. Sekoita toisessa astiassa jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. 
  5. Siivilöi jauhot taikinaan ja kääntele ne isolla lusikalla vaahtoon kunnes seos on tasainen.
  6. Voitele ja sokeroi kakkuvuoka.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 25 minuuttia.
  8. Anna jäähtyä.
  9. Valmista kuorrutus:
  10. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita kermaviili/jogurtti joukkoon. Nosta jäähtymään. 
  11. Levitä hillo jäähtyneen kakun päälle.
  12. Levitä leveällä veitsellä tai lastalla suklaakuorrutus kakun päälle ja sivuille. 
  13. Koristele kookoshiutaleilla ja marjoilla. 
Vinkki: Halutessasi korkean täytekakun, tee kaksi pohjaa.