Tämä kakkuresepti on melkoinen aarre. Olen tehnyt tätä kakkua ystävieni juhliin ja se on lyömätön. Reseptiä on pyydetty ja anottu, jopa rahaa luvattu:) Nyt sen tässä teille tarjoan kevään juhliin. Olkaa hyvä ja tehkää hyvin ja syökää hyvin:)
G L
Pohja:
175 g margariinia
2 dl reilun kaupan sokeria
3 luomukananmunaa
2 1/4 dl vehnäjauhoja tai 2½ dl riisijauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
200 g tummaa suklaata (70%)
2 dl kermaviiliä tai soijajogurttia
Puolukkahilloa
Lisäksi:
margariinia ja sokeria vuoan voiteluun
- Säädä uuni 175 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi.
- Vatkaa kananmunat kevyesti mukaan.
- Sekoita toisessa astiassa jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
- Siivilöi jauhot taikinaan ja kääntele ne isolla lusikalla vaahtoon kunnes seos on tasainen.
- Voitele ja sokeroi kakkuvuoka.
- Kaada taikina vuokaan ja paista noin 25 minuuttia.
- Anna jäähtyä.
- Valmista kuorrutus:
- Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita kermaviili/jogurtti joukkoon. Nosta jäähtymään.
- Levitä hillo jäähtyneen kakun päälle.
- Levitä leveällä veitsellä tai lastalla suklaakuorrutus kakun päälle ja sivuille.
- Koristele kookoshiutaleilla ja marjoilla.