Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 11. tammikuuta 2011

Kasvissosekeitto


















4-5 porkkanaa
3-4 perunaa
½ kyssäkaali
1 pieni kukkakaali
1 kasvisliemikuutio
2-3 rkl kermaa tai maustettua tuorejuustoa
ripaus sitruunapippuria
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
  1. Keitä tai hauduta porkkanat, perunat ja kaalit pehmeiksi. Voit käyttää myös pakastevihanneksia. Lisää kasvisliemikuutio. Vettä ei saa olla liikaa, vain sen verran, että kasvikset peittyvät. 
  2. Kun kasvikset ovat pehmeitä, kaada keitinvesi toiseen astiaan ja soseuta kasvikset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää tämän jälkeen keitinvettä, kunnes keitto on sopivan paksuista. Keitä vielä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää mausteet ja kerma. 
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Susanna Penttilä
Kuvaaja: Liisa Valonen