Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 25. maaliskuuta 2011

Nopsa tomaattikeitto


















Reissaajan ruokavinkit osa 2
G L V

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tuore punainen chili
peukalon kokoinen tuore inkivääri
2 rkl rypsiöljyä
1 tl jauhettua korianteria
½ sitruunan mehu
1 kg (2x500g) tomaattimurskaa
½ l kiehuvaa vettä
1 tl suolaa
1 tl raakaruokosokeria
2 tl rouhittua mustapippuria
4 rkl ruskeaa suurustetta (Maizena) 

Lisäksi halutessasi:  
Luomukermaa tai kaurakermaa
Tuoretta korianteria
  1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Puhdista ja silppua chili. 
  2. Kuumenna öljy ja kuullota sipuli-chili-inkiväärisilppu. Lisää jauhettu korianteri.
  3. Purista mehu ja sekoita se sipulisilppuun. 
  4. Lisää tomaattimurska, vesi ja loput mausteet.
  5. Anna kiehua kannen alla 15 minuuttia.
  6. Soseuta keitto. 
  7. Lisää lopuksi ruskea suuruste samalla voimakkaasti vispaten. Kiehauta. 
  8. Koristele kermalla ja silppua tuoretta korianteria keiton päälle.