Reissaajan ruokavinkit osa 2
G L V
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tuore punainen chili
peukalon kokoinen tuore inkivääri
2 rkl rypsiöljyä
1 tl jauhettua korianteria
½ sitruunan mehu
1 kg (2x500g) tomaattimurskaa
½ l kiehuvaa vettä
1 tl suolaa
1 tl raakaruokosokeria
2 tl rouhittua mustapippuria
4 rkl ruskeaa suurustetta (Maizena)
Lisäksi halutessasi:
Luomukermaa tai kaurakermaa
Tuoretta korianteria
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Puhdista ja silppua chili.
- Kuumenna öljy ja kuullota sipuli-chili-inkiväärisilppu. Lisää jauhettu korianteri.
- Purista mehu ja sekoita se sipulisilppuun.
- Lisää tomaattimurska, vesi ja loput mausteet.
- Anna kiehua kannen alla 15 minuuttia.
- Soseuta keitto.
- Lisää lopuksi ruskea suuruste samalla voimakkaasti vispaten. Kiehauta.
- Koristele kermalla ja silppua tuoretta korianteria keiton päälle.