Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 22. huhtikuuta 2010

Hyvä Terveys-lehti resepteineen

Mariannen ruokafilosofiaa ja herkkureseptejä uusimmassa Hyvä Terveys-lehden Kevyt Kokki-lehdessä. Kuvat: Pia Inberg.

Mustikka-juustokakku




















G

150 g piparkakkuja tai gluteenittomia keksejä
1 dl cashewpähkinöitä

50 g margariinia

TÄYTE:
2 pkt (á) maustamatonta tuorejuustoa

2 dl mustikoita
1½ dl raakaruokosokeria
4 luomukananmunaa
2 tl vaniljasokeria

3/4 dl perunajauhoja
  1. Säädä uuni 175 asteeseen.
  2. Murskaa keksit ja cashew-pähkinät.
  3. Sekoita keksimurut, cashew ja sulatettu margariini.
  4. Painele pohja pyöreän vuoan (halkaisijaltaan n. 23 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin vetäytymään.
  5. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  6. Vatkaa keskenään tuorejuusto, perunajauho ja vaniljasokeri.
  7. Lisää vaahto ja mustikat juustoseokseen ja kaada pohjan päälle.
  8. Paista uunissa noin 45 min, kunnes täyte on hyytynyt.