Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 2. elokuuta 2010

Inkoolainen ruusufocaccia

















 
1 pellillinen

25 g tuorehiivaa
noin 3 dl kädenlämpöistä vettä
½ dl rypsiöljyä
½ tl suolaa
7-8 dl jauhoja: 
2 dl durumvehnää
1 dl speltjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3-4 dl vehnäjauhoja

Leivän päälle:
ripaus suolahiutaleita tai merisuolakiteitä
rypsiöljyä
maantie- tai kurtturuusun terälehtiä, villiorvokin terälehtiä tai ilmakuivattua tomaattia pieninä paloina
  1. Sekoita hiiva veteen. Lisää rypsiöljy, suola ja jauhot vähän kerrallaan ja työstä taikina. Jätä taikina melko löysäksi ja säästä loput jauhot leivontaan. Anna taikinan nousta liinan alla lämpimässä 30 minuuttia. 
  2. Vaivaa taikina notkeaksi käyttäen loput jauhoista. Kauli taikina leivinpaperin päälle pellille noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Paina haarukalla reikiä koko taikinapinnalle. 
  3. Sirottele suola ja kukat sekä kaada rypsiöljy noroina leivän päälle. 
  4. Paista uunissa 250 asteessa noin 10-15 minuuttia. 
  5. Leikkaa jäähtyneestä leivästä noin parin sentin levyisiä ja viiden sentin pituisia paloja. Tarjoile leivänpalat peston kanssa.