1 pellillinen
25 g tuorehiivaa
noin 3 dl kädenlämpöistä vettä
½ dl rypsiöljyä
½ tl suolaa
7-8 dl jauhoja:
2 dl durumvehnää
1 dl speltjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3-4 dl vehnäjauhoja
Leivän päälle:
ripaus suolahiutaleita tai merisuolakiteitä
rypsiöljyä
maantie- tai kurtturuusun terälehtiä, villiorvokin terälehtiä tai ilmakuivattua tomaattia pieninä paloina
- Sekoita hiiva veteen. Lisää rypsiöljy, suola ja jauhot vähän kerrallaan ja työstä taikina. Jätä taikina melko löysäksi ja säästä loput jauhot leivontaan. Anna taikinan nousta liinan alla lämpimässä 30 minuuttia.
- Vaivaa taikina notkeaksi käyttäen loput jauhoista. Kauli taikina leivinpaperin päälle pellille noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Paina haarukalla reikiä koko taikinapinnalle.
- Sirottele suola ja kukat sekä kaada rypsiöljy noroina leivän päälle.
- Paista uunissa 250 asteessa noin 10-15 minuuttia.
- Leikkaa jäähtyneestä leivästä noin parin sentin levyisiä ja viiden sentin pituisia paloja. Tarjoile leivänpalat peston kanssa.