Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

tiistai 22. kesäkuuta 2010

Pakastimen tyhjääminen on herkullista!


















Viime kesän marjat kannattaa hyödyntää pakastimesta ja aloittaa aamut pirtelöllä.

KESÄAAMUN PIRTELÖ

2 reilun kaupan banaania
1 pestyn limetin raastettu kuori 
2 dl pakasteesta löytyneitä jäisiä marjoja
½ dl kookoshiutaleita
½ l luomumaitoa tai kalsiumrikastettua kauramaitoa
makeutukseen tarvittaessa reilun kaupan juoksevaa hunajaa
  1. Surauta kaikki ainekset surutta tehosekoittimessa. 
  2. Jos haluat tarjota pirtelön jälkiruokana, viipaloi banaanit ja pakasta ennen käyttöä. Näin pirtelöstä syntyy jäädyke.