Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 3. helmikuuta 2011

Savutofu-uunivuoka


















L
1 pkt (270g) savutofua
5 perunaa
4 tomaattia
2 rkl rypsiöljyä
nippu kevätsipulia
1 tl yrttisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2-3 dl juustoraastetta
nippu tuoretta lipstikkaa
  1. Säädä uuni 175 asteeseen. 
  2. Viipaloi savutofu. Pese ja viipaloi perunat ja tomaatit.
  3. Sivele uunivuoka rypsiöljyllä. Lado vuokaa vuorotellen tofu-, peruna- ja tomaattiviipaleet. Silppua joukkoon kevätsipuli, ripottele sekaan suola ja pippuri. Lisää lopuksi juustoraaste.
  4. Paista uunin keskiosassa vajaa tunti. Silppua ennen tarjoilua päälle vielä tuoretta lipstikkaa.
  5. VINKKI: Jouduta kypsymistä käyttämällä valmiiksi keitettyjä perunoita. Ruoka valmistuu silloin puolessa tunnissa.
Tämä ohjeeni julkaistiin ET-lehdessä 02/2011