Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 24. heinäkuuta 2010

Täytetyt paprikat


















3 eriväristä paprikaa

TÄYTE: 
1 sipuli
1 iso tomaatti
2 valkosipulinkynttä
100 g pakastemaissia
150 g emmentaljuustoraastetta
1 dl punaista- tai villiriisiä (tai edelliseltä aterialta jäänyttä riisiä)
1 pkt marinoitua tai savustettua tofua (Soya)
loraus kermaa tai soijakermaa
½-1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
  1. Keitä riisi ja anna sen jäähtyä. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. 
  2. Pese ja halkaise paprikat sekä poista siemenkodat. Kuutioi sipuli, tomaatti ja valkosipulit. Sekoita ainekset maissin joukkoon. 
  3. Murenna joukkoon tofu, riisi ja mausteet. Lado paprikat voideltuun vuokaan ja täytä täytteellä. Riptottele päällimmäiseksi juustoraastetta. 
  4. Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes juuston pinta on ruskistunut. Voit jättää paprikat uunin jälkilämpöön hautumaan, jolloin niistä tulee kypsempiä. 
Kuvaaja: Liisa Valonen