Iltalehti/Sadonkorjuu-liite/Herkullista arkiruokaa
Teksti ja reseptit: Marianne Kiskola
Kuvat: Jaakko Virtanen
Makaronilaatikko valmistetaan täysjyväpastaan ja vaihteeksi soijarouheeseen, jossa on mukavasti proteiinia, mutta ei eläinrasvaa. Kananmuna-maitoseos korvataan soijamaidolla, joka sitoo itsessään, eikä kananmunaa tarvita.
MAKARONILAATIKKO TÄYSJYVÄPASTASTA JA SOIJAROUHEESTA
L V
5 dl täysjyvä-luomumakaronia
2 dl tummaa soijarouhetta
4 dl kiehuvaa vettä
2 tl suolaa
3 kpl kuivattuja chilejä tai 1 tl chilijauhetta
2 rkl rypsiöljyä
2 sipulia
2 dl herneitä
1 tl suolaa
1 rkl currya
1 tl paprikajauhetta
7 dl luomusoijamaitoa
(3 dl Emmental-juustoraastetta)
Koristeluun: Paprikajauhetta
1) Säädä uuni 200 asteeseen.
2) Kiehauta soijarouhe ja kuivatut chilit suolavedessä.
3) Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi.
4) Valuta soijarouhe ja poista chilit.
5) Silppua sipulit.
6) Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulisilppu. Lisää soijarouhe ja mausteet.
7) Lorauta rypsiöljyä uunivuoan pohjalle.
8) Sekoita kaikki ainekset vuokaan.
9) Kypsennä vuokaa uunissa noin 45-60 minuuttia.
10) Jos käytät juustoraastetta, lisää se paistamisen loppupuolella ja paista vain sen verran että juustoraaste saa väriä.