Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 6. marraskuuta 2010

Transilvanialainen munakoisopaistos


















G L

1-2 keskikokoista munakoisoa
1 pienehkö kesäkurpitsa
4 tomaattia
3 punasipulia
4 valkosipulinkynttä
400 g paseerattuja tomaatteja
noin 250 g tuoretta tai 125 g pakastettua pinaattia tai nokkosta
2-3 dl soijarouhetta tai 250 g fetajuustoa
timjamia ja basilikaa
valkopippuria ja suolaa
rypsi- tai oliiviöljyä
150 g juustoraastetta
  1. Viipaloi munakoisot pituussuunnassa noin puolen senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Suolaa viipaleet molemmin puolin ja aseta ne talouspaperille, käännä välillä ja odota noin puoli tuntia, kunnes nestettä on poistunut. Pyyhi neste pois talouspaperilla. 
  2. Grillaa tai paahda munakoisot molemmin puolin kevyesti pannulla. Pilko kesäkurpitsa, tomaatit ja sipulit sekä valkosipulinkynnet. 
  3. Valmista tomaattikastike kypsentämällä öljytilkassa pilkottu sipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Lisää tomaattikuutiot, paseerattu tomaatti ja yrttimausteet. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta hetki.
  4. Sekoita kattilassa hienonnettu pinaatti tai nokkonen. Lisää joukkoon liotettu soijarouhe tai hienonnettu fetajuusto.
  5. Lado kaikki ainekset öljyttyyn uunivuokaan kerroksittain siten, että paistoksessa vuorottelevat tomaattikastike, pinaatti-soijarouheseos sekä pitkulaiset munakoisoviipaleet. Voit lisätä kerrosten väliin myös juustoraastetta. Kuorruta koko komeus lopuksi juustoraasteella ja kypsennä sitä 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Heidi Hautala
Kuvaaja: Liisa Valonen

Himos Nyt lehti talvi 2010-2011