Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 17. syyskuuta 2011

Iltalehti Sadonkorjuu-liite Herkullista Arkiruokaa - Silakkalaatikko tuoreella timjamilla


Iltalehti/Sadonkorjuu-liite/Silakkalaatikko timjamilla
Teksti ja reseptit: Marianne Kiskola
Kuvat: Jaakko Virtanen

Perinteinen silakkalaatikko saa uuden potkun suolakurkusta ja tuoreesta timjamista.

SILAKKALAATIKKO TUOREELLA TIMJAMILLA
G L

400 g tuoreita silakkafileitä
1 kg kuorellisia perunoita
2 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
tuoretta timjamia
suolakurkkuviipaleita
2 luomumunaa
4 dl luomu- tai kauramaitoa
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria

1) Säädä uuni 200 asteeseen.
2) Viipaloi perunat ja nosta hetkeksi kylmään veteen.  
3) Kuori ja silppua sipulit. Kuullota kevyesti öljyssä paistinpannulla.
4) Voitele uunivuoka voilla tai öljyllä.
5) Taputtele perunaviipaleet kuivaksi.
6) Aseta uunivuoan pohjalle kerroksittain perunaviipaleita, silakoita, sipulia, timjamia ja suolakurkkuviipaleita. Jätä päällimmäiseksi kerros perunaviipaleita.
7) Vispaa keskenään kananmunat ja maito. Kaada seos vuokaan.
8) Anna kypsyä uunissa noin tunti.