Vielä on mustikoita metsissä - pakastetaan ja mehustetaan, säilötään talvea varten! Ohessa perheemme perinteinen mustikkakukon ohje. Kukko-sanaa ei kannata pelästyä - herkku on maistunut aina ja kaikille.
G L V
250 g voita tai margariinia
2 dl raakaruokosokeria
2½ dl ruisjauhoja tai tattarijauhoja
2½ dl ohrajauhoja tai riisijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 l mustikoita
Lisäksi:
Korkea uunivuoka
Vuoan voiteluun voita tai margariinia
Koristeluun raakaruokosokeria tai tomusokeria
Vaniljakastiketta
- Säädä uuni 200 asteeseen.
- Sulata voi tai margariini.
- Vatkaa sulaa voihin sokeri.
- Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään. Lisää jauhot vähitellen voi-sokeriseokseen.
- Voitele uunivuoan pohja ja laidat.
- Taputtele osa taikinasta vuoan pohjalle. Jätä taikinaa "kantta varten". Jos taikina tarttuu näppeihin, kostuta ne kylmällä vedellä aina ennen taikinaan tarttumista.
- Kaada mustikat vuokaan.
- Taputtele lopusta taikinasta litteitä palasia mustikoiden päälle "kanneksi".
- Paista uunissa noin tunti.
- Koristele valmis mustikkakukko sokerilla.
- Nauti vaniljakastikkeen kera.