Kun oli puhetta cupcakes'ien kuorrutuksen kestävyydestä pakkasessa, tuli pyyntö helposta ohjeesta keliakiaperheelle. Tässäpä tämä N.o 2-cupcaken ohje. Enjoy!
G L
½ levyä reilun kaupan tummaa suklaata (50g)
2 rkl raastettua sitruunan kuorta
2 dl perunajauhoja
2 riisijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kaakaojauhetta
aavistus suolaa
vajaa 2 dl sokeria
2 luomukananmunaa
2 rkl huoneenlämpöistä margariinia
2-3 dl soijamaitoa
Kuorrutus:
Kermavaahtoa TAI
2 dl tomusokeria
2 dl tuorejuustoa
koristeluun marjoja, karkkeja tai esim. sitruunamelissaa
- Säädä uuni 200 asteeseen.
- Raasta suklaa ja pestyn sitruunan kuori. Sekoita suklaa-sitruunaraaste kuivien ainesten kanssa.
- Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi, lisää margariini ja jauhot. Lopuksi lisää varovasti soijamaitoa. Koska soijamaito sitoo tiukasti, ei haittaa, vaikka taikina olisi hieman löysää tässä vaiheessa.
- Nosta taikinaa vuokiin ja paista 25 minuuttia.
- Valmista kuorrutus vatkaamalla tomusokeri ja tuorejuusto keskenään tahnaksi.
- Anna cupcakien jäähtyä ja levitä kuorrute vasta sitten. Koristele marjoilla tai yrteillä.