Sokerikakkupohja:
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 luomukananmunaa
2 dl reilun kaupan sokeria
1 dl lämmintä mehua
Uunijäätelötäyte:
4 luomukananmunan valkuaista
½ dl reilun kaupan sokeria
1 dl marjasosetta
½ l vaniljajäätelöä tai soijajäätelöä
- Valmista kakkupohja: Säädä uuni 175 asteeseen.
- Voitele ja sokeroi pyöreä kakkuvuoka.
- Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita jauhot vaahtoon ja lisää lopuksi lämmin mehu.
- Paista alimmalla tasolla 30-35 minuuttia. Kokeile hammastikulla kakun kypsyys. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on valmis.
- Anna jäähtyä. Jos haluat valmistaa uunijäätelön saman tien, tässä välissä ehtii kypsentää uuniruoan ennen uunijäätelön uuniin laittoa.
- Säädä uuni 250 asteeseen.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Sekoita sokeri vaahdon joukkoon haarukalla.
- Nosta sokerikakkupohja uuninkestävälle vadille. Tarvittaessa kostuta pohjaa mehulla.
- Levitä marjasose kakkupohjalle. Nosta jäätelö päälle.
- Nostele valkuaisivaahtoa lusikalla jäätelön päälle ja sivuille. Katso, ettei mistään pääse näkyviin jäätelöä, sillä se sulaa hetkessä uuniin nostettaessa.
- Paista uunijäätelöä uunissa 5 minuuttia eli kunnes marenki on ruskistunut.
- Tarjoa välittömästi.