Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 11. syyskuuta 2010

Syksyinen sienipiiras


















G

POHJA:
2 dl riisijauhoja
½ dl perunamuusijauhe
2 rkl margariinia
1 prk (250g) maitorahkaa

TÄYTE:  
½ l lampaankääpiä tai muita sieniä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl margariinia
1 prk soijakermaa
1 luomukananmuna
1 tl suolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua kirveliä
1 dl emmentalraastetta
  1. Säädä uuni 225 asteeseen. 
  2. Nypi pohjan ainekset toisiinsa. 
  3. Valmista täyte: Puhdista ja paloittele sienet. 
  4. Kuori ja silppua sipulit.
  5. Sulata margariini kasarissa ja kuullota sipulit. Lisää sienet ja kuumenna nopeasti, jotta neste haihtuu. 
  6. Siirrä kasari levyltä ja lisää loput ainekset paitsi juustoraaste. 
  7. Öljyä uunivuoka ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  8. Kaada täyte taikinan päälle ja ripottele juustoraaste. 
  9. Paista uunissa noin 30 minuuttia.