Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 14. toukokuuta 2010

Tumma suklaa


Herkullinen tumma suklaa tuo terveyttä ja onnellisuutta!

Suklaan terveysvaikutukset perustuvat kaakaon sisältämiin antioksidantteihin kuuluviin flavonoideihin, jotka ehkäisevät elimistössä haitallista rasvojen hapettumista. Suomalaiselle sydän- ja verisuonitautikansalle tämä on ilouutinen. Kaamosmasennuksesta kärsivä kansa saa suklaasta myös aivojen välittäjäaineen serotoniinin esiastetta tryptofaania, joka muututtuaan serotoniiniksi aivoissa saa aikaan mielihyvän tunteita ja "onnellisuutta". Kaakaosta saatava magnesium, sinkki ja kupari hoitavat ihoa, hiuksia ja koko ihmistä. Suklaassa ja kaakaossa kannattaa suosia reilua kauppaa, sillä sokerin ja kaakaon tuotanto on perinteisesti lapsityövoimalle otollinen maaperä.

Tärkein onnellisuuden tuottaja on kuitenkin lumoava maku suklaan sulaessa hitaasti suussa.