G L V
10 kpl (500g) porkkanoita
1-2 appelsiinin mehu ja raastetut kuoret
2 sipulia
4-8 valkosipulinkynttä
1 purjo
noin 500 g tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
noin 10 dl vettä
ruokaöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
- Paloittele porkkanat, sipuli, valkosipuli ja purjo. Kuumenna kattilassa ruokaöljyä ja kuullota pilkotut kasvikset kevyesti.
- Lisää puolet vedestä, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio. Keitä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
- Soseuta ainekset sauvasekoittimella ja lisää loput vedestä. Anna keiton kiehua hetken koko ajan sekoittaen.
- Mausta keitto appelsiinien mehulla ja kuorilla. Lisää maun mukaan suolaa ja pippuria.
Reseptin alkuperä: Marko Björs, ratsuttaja, valmentaja ja toimittaja
Kuvaaja: Liisa Valonen