L V
Noin 1 dl kiehautettuja nokkosia tai pinaattia
½ l nokkosen keitinlientä tai vettä
25 g tuoretta hiivaa
1 tl suolaa
½ tl sokeria
10-11 dl hiivaleipäjauhoja
½ dl rypsiöljyä
- Kiehauta nokkoset. Säästä keitinvesi ja ota talteen ½ litraa ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon.
- Saksi keitetyt nokkoset pieneksi silpuksi ja lisää hiivaveteen. Lisää suola ja sokeri.
- Vaivaa jauhot nesteeseen taikinaksi. Vaivaa viimeiseksi öljy. Lisää tarvittaessa jauhoa siten, että taikina irtoaa luontevasti kädestä.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
- Säädä uuni 225 asteeseen.
- Voitele uunipannu ja taputtele taikina siihen.
- Paista 15 minuuttia. Pienennä sen jälkeen uunin lämpötila 120 asteeseen ja anna paistua vielä 15 minuuttia.