Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

perjantai 3. syyskuuta 2010

Lisää omenahilloa!

Omenoita on tullut poikkeuksellisen paljon, joten erilaisia innovaatioita on päässyt keittiössäni syntymään. Tässä viimeisin ja herkullisin luomus: 

6 l kattilallinen siemenkodattomia, kuorellisia omenalohkoja
noin 2 dl vettä
2 kanelitankoa

1 kg hillosokeria
2 rkl vaniljasokeria

Jokaiseen purkkiin sekoitetaan lopuksi 1-2 rkl rommia - jos satut olemaan onnekas ja sinulta löytyy hunajarommia matkoilta tuliaisina, lutraa se tähän. Kyllä kannattaa!
  1. Keitä omenalohkot ja vesi kasaan kanelitankojen kera. Soseuta. Jos haluat hilloosi omenasattumia, sekoita vain isolla kauhalla. Huom! Kanelitangot voi kuivattaa ja käyttää uudestaan.
  2. Lisää hillosokeri ja vaniljasokeri.
  3. Jos pakastat hillon, voit käyttää sokeria ½ ohjeen määrästä - myös tavallinen sokeri käy.
  4. Lopuksi lisää rommi jokaiseen purkkiin.

Et lehti 1.9.2010

Mariannen Pieni Öljyopas häpeilemättömän hyvällä wokki-ohjeella uusimmassa ET-lehdessä

Vogel Terveysuutiset Syksy 2010

Vogelin uusimmassa Terveysuutisissa Marianne ja Anttu kokkaavat