Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Reissaajan ruokavinkit


















Reissaajat-lehdessä (01/2011) julkaistut ruokavinkit. Sopii kaikille reissunaisille ja - miehille:)

KARAVAANARIN PARAS KAVERI ON TYYTYVÄINEN VATSA
Paljon ajavat tietävät, että matka tyssää ilman polttoainetta. Oli kyseessä auto tai kuski. Jokainen matkaaja tietää myös houkutuksen "napsia jotain" nälän yllättäessä. Terveellisintä - ja mukavinta - on ennakoida nälkä ja ravita kehoa kevyesti, mutta ravitsevasti. Kalorit kun eivät kyydissä istuessa kulu, vaikka maisemat vaihtuvatkin ja matka etenee. Ruoan mausta ja laadusta tai kokkaamisen ilosta ei silti tarvitse tinkiä. 


Matkaajan menu osa 1, olkaa niin hyvä:


AURINKOINEN KAALISALAATTI
G L V
1 kiinankaali
2 appelsiinia
nippu ruohosipulia
1 dl mantelilastuja
½ dl appelsiinimehua
  1. Silppua kiinankaali pieneksi. 
  2. Kuori ja paloittele appelsiinit.
  3. Silppua ruohosipuli 
  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään.