Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 7. toukokuuta 2011

Minttusuklaaruudut

Minttukreemi on minun suuri suosikkini ja ohjeen kreemi on täydellinen! Pohjan tekisin itse toisin - käyttäisin esim. edellisen toffee-banaanipalan pohjaa. Minttukreemi on kuitenkin jotain niin ihanaa, että voisin syödä tästä herkusta vain sitä - lusikkakaupalla! Suklaakuorrute on myös erittäin onnistunut. 

 
Pohja:
50 g margariinia
75 g tummaa suklaata
2 dl soijamaitoa
1 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljaa tai 1 tl vaniljasokeria

Kostutukseen:
2 rkl soijamaitoa

Minttukreemi:
125 g margariinia
2,5 dl tomusokeria
2 rkl soijamaitoa
0,25-0,5 tl minttuöljyä tai 1 tl minttuaromia tai maun mukaan
muutama tippa vihreää elintarvikeväriä

Suklaakuorrute:
0,5 dl kaurakermaa
75 g tummaa suklaata

Sulata suklaa ja margariini, sekoita joukkoon loput pohjan ainekset. laita uunipellill leivinpaperi ja levitä taikina leivinpaperille noin 20 x 20 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Kostuta pohja ja anna jäähtyä. Tee sillä välin täyte ja suklaakuorrutus: Vatkaa kreemin ainekset kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna suklaakuorrutusta varten kaurakerma kattilassa, pilko siihen suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki.

Levitä kreemi pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kuorruta suklaalla. Leikkaa leivokset kuumaan veteen kastetulla terävällä veitsellä ruuduiksi.