Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

torstai 22. heinäkuuta 2010

Suklaapelti


















3 luomukananmunaa
2½ dl reilun kaupan sokeria
150 g voita tai margariinia
2 dl luomumaitoa
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhoa
1½ rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta


Päällinen:
Aprikoosihilloa
2 dl kuohukermaa
200 g reilun kaupan tummaa suklaata
  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe erillisessä kulhossa. 
  2. Lisää jauhoseos vähitellen munasokerivaahtoon. Lisää vähitellen myös maito ja sulatettu voi. 
  3. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  4. Levitä aprikoosihillo lämpimälle pohjalle. Käytä veteen kastettua lusikkaa. Vaahdota kerma vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita kermavaahto suklaan joukkoon. 
  5. Levitä suklaakermavaahtoseos aprikoosihilloin päälle. Anna leivonnaisten vetäytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan, mielellään yön yli. 
  6. Koristele halutessasi marjoilla. 
Ohje Kia Heroldin ja Marianne Kiskolan keittokirjasta: "Kuuluisa kasviskeittokirja 2" (Animalia 2005) 
Reseptin alkuperä: Samuli Haataja, The Crash-yhtyeen basisti ja solisti
Kuvaaja: Liisa Valonen