3 luomukananmunaa
2½ dl reilun kaupan sokeria
150 g voita tai margariinia
2 dl luomumaitoa
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhoa
1½ rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Päällinen:
Aprikoosihilloa
2 dl kuohukermaa
200 g reilun kaupan tummaa suklaata
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe erillisessä kulhossa.
- Lisää jauhoseos vähitellen munasokerivaahtoon. Lisää vähitellen myös maito ja sulatettu voi.
- Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Levitä aprikoosihillo lämpimälle pohjalle. Käytä veteen kastettua lusikkaa. Vaahdota kerma vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita kermavaahto suklaan joukkoon.
- Levitä suklaakermavaahtoseos aprikoosihilloin päälle. Anna leivonnaisten vetäytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan, mielellään yön yli.
- Koristele halutessasi marjoilla.
Reseptin alkuperä: Samuli Haataja, The Crash-yhtyeen basisti ja solisti
Kuvaaja: Liisa Valonen