Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Hedelmäinen suklaapiirakka


Tämä toinen kilpailuun valittu herkku oli minulle miellyttävä kokemus, koska täytteeseen oli käytetty pehmeää tofua ja siten se hieman muistuttaa omia leipomuksiani. Itse ehkä kuitenkin käyttäisin tummaa suklaata ja vaikka kuivattuja puolukoita tai muuta kuin valmista persikka-passionsuklaata, sillä siitä jäi esanssinen maku. Ehkä Vispin käyttäminen oli ylimääräistä, mutta kelpo herkku tämäkin! Tästä saa helposti gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia keksejä.

G L V

Pohja:
14 kpl Digestive -keksejä, huolella murustettuna
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl sokeria
150 g sulatettua margariinia

Sekoita kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Painele seos tasaisesti piirakkavuoan (halkaisijaltaan n. 20 cm)pohjalle ja vähän reunoillekin. Jäähdytä pakastimessa tunti (älä kuitenkaan laita kuumaa, tai edes lämmintä vuokaa pakastimeen, esijäähdytä)

Pohjan jähmetyttyä tee täyte.

1 pkt/300 g pehmeää tofua (silken)
2 levyä Pandan Hurmaava Tumma Persikka-Passion suklaata, yht. 260g paloiteltuna
2 rkl vaaleaa siirappia

Laita tofu siivilään valumaa. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita sauvasekoittimella tofu ja siirappi huolella muusiksi. Kaada suklaa seokseen, sekoita kaikki ainekset huolella sekaisin. Toimi tässä vaiheessa suht ripeästi, ettei suklaa jähmety liiaksi. 

Kaada täyte pohjan päälle, tasoita veitsellä, nuolijalla tms. Laita jääkaappiin kiinteytymään n. puoleksi tunniksi.

Koristeluun:
1 purkki Vispiä
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa jääkaappikylmä Vispi sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää vaniljasokeri, sekoita. Pursota jäähtyneen piiraan päälle kauniita ruusukkeita.