Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Tämän päivän suklaakeksit (jotka eivät huomiseen asti ehdi)


G L 

1 dl rouhittua reilun kaupan tummaa suklaata
noin 15 kpl kuorittuja pistaaseja
1 luomusitruunan raastettu kuori
125 g huoneenlämpöistä margariinia
1½ dl reilun kaupan sokeria
1 luomukananmuna
2½ dl riisijauhoja
1 tl leivinjauhetta




  1.  Kuumenna uuni 180 asteeseen. 
  2. Rouhi veitsellä suklaa ja pistaasit.
  3. Kuori sitruunan kuori perunankuorimisveitsellä ja pilko pieniksi paloiksi.
  4. Vatkaa sähkövatkaimella margariini ja sokeri pehmeäksi massaksi.
  5. Vatkaa joukkoon kananmuna.
  6. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja vatkaa. 
  7. Sekoita suklaa, pistaasit ja sitruunankuorenpalat taikinaan. 
  8. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille ruokalusikalla taikinaa ja taputa kekseiksi. 
  9. Paista uunissa 15 minuuttia.