Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Chili con verde




















G L V

Tämä ihanuus on yksi kysytyimpiä ruokaohjeita. Tätä kannattaa tehdä kerralla isompi satsi ja vaikka pakastaa annoksissa. Jos onnistut saamaan pakasteeseen asti, sillä yleensä herkku hurahtaa parempii suihin... Tätä herkkua voi syödä myös kylmänä tacojen tai tortillan kanssa. Olen tehnyt myös jumalaista uuniruokaa sekoittamalla perunamuusin rippeisiin ja heittämällä juustokuorrutteen päälle.

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
1 tuore chili
1 rkl rypsiöljyä
½ litraa kasvisliemessä turvotettua soijarouhetta (kiehuvaa vettä ja 1 kasvisliemikuutio)
1 tl chilijauhetta
1 rkl curryjauhetta
2 dl kasvislientä (2 dl kiehuvaa vettä + ½ kasvisliemikuutio)
400g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl suolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
1 tlk tai 3 dl keitettyjä kidney-papuja

  1. Kuori ja silppua sipulit ja paloittele paprika ja chili.
  2. Kuullota paistinpannussa sipuli- ja paprika-chilisilppu.
  3. Valuta soijarouhe ja lisää paistinpannuun.
  4. Lisää mausteet ja loput ainekset. Anna kiehua. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.