Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

maanantai 17. lokakuuta 2011

Thaimaalainen maalaiskeitto



G L V
2 pkt maustamatonta tofua tai hampputofua
1 rkl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
1 rkl curryjauhetta
1 t - 1 rkl (kuinka tulista ruoastasi haluat) jauhettua chiliä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl (gluteenitonta) soijakastiketta
1 rkl punaista  Thai currytahnaa
muutama currynlehti (tai parilaakerinlehteä)
1 l vettä
1 luomuporkkana
1 prk bambunversoja
4 luomuperunaa
1 iso valkosipulinkynsi
1 tl hienoa merisuolaa
  1. Kuutioi tofut. 
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kaikki mausteet joukkoon. Lisää tofut ja paista mausteet tofuun kiinni.
  3. Lisää vesi. 
  4. Silppua porkkana ja perunat. Lisää bambunversojen kera keittoon. Purista valkosipuli joukkoon ja lisää suola. 
  5. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes perunat ovat kypsiä.