Marianne Kiskolan ruokablogi

Marianne kokkaa rokkaa keittiössä ystäviensä, perheensä ja eläintarhansa kanssa, intohimonaan kotiruoka, maailman maut ja suomalainen, jumalainen luonto sekä tiedostava kulutus. Marianne on julkaissut 8 keittokirjaa ja työskennellyt ruoka-alalla lähes kaikissa mahdollisissa tehtävissä ympäri maailmaa.

Tiedostavan kokin oivallukset

lauantai 24. huhtikuuta 2010

Toscakeksit

G L 

5 luomu-kananmunan valkuaista
ripsaus suolaa
5 luomu-kananmunan keltuaista
1 dl reilun kaupan sokeria
1 3/4 dl perunajauhoja

TOSCAKASTIKE:
100 g margariinia
2 rkl perunajauhoja
1 dl reilun kaupan raakaruokosokeria
2 rkl luomu-maitoa tai kauramaitoa
3½ dl mantelilastuja


  1. Säädä uuni 200 asteeseen. 
  2. Lisää valkuaisten joukkoon pieni ripsaus suolaa (se saa valkuaiset kovettumaan) ja vatkaa kunnes valkuaisvaahto on niin kovaa, ettei se valu pois kulhosta.
  3. Vatkaa erillisessä astiassa keltuaiset, sokeri ja perunajauhot. 
  4. Sekoita lusikalla varovaisesti valkuaisvaahto keltuaisvaahdon joukkoon. Älä vatkaa.
  5. Levitä seos leivinpaperille uunipellille. Paista noin 10 minuuttia.
  6. Tee tällä välin toscakastike: Sulata margariini kattilassa. Vispaa joukkoon perunajauhot, sokeri ja maito. Lisää mantelilastut. 
  7. Nosta paistunut pohja uunista ja levitä toscakastike pohjalle ja paista vielä 5 minuuttia.
  8. Leikkaa levy pieniksi kekseiksi. 

Kaapelitehtaalla Kierrätystehdas

Viikonloppuna suuntaan Kaapelitehtaalle Kierrätystehtaalle ihastelemaan kierrätysosaamista. Ajattelin myös tukea käsityöläisten kekseliäisyyttä ja osaamista ostamalla ainakin uuden Mirkamekon. Ehkä mukaan tarttuu ruokakuvauksia ajatellen jotain muutakin ihanaa. Vaihtotavaratorille voisin huomenna viedä kuvausrekvisiittaa tai vaatteita.